Wednesday, September 30, 2009

my sayang..

salam..
arini aku dpt tau 2 cousin aku yg pling kecik demam..
cian diorg..
yg nana dmm pns smpai msuk hospital..huhu..
balqis lak,dmm lepas kne cucuk..
cian mereka2 ni..ayong xdpt nk balik la sayang..jauh..huhu..
muge cpt sembuh ye sayangku!!i miss n luv u so much!!


nur balqis amani~baby pling comel pnh aku jmpe..

nur adriana~baby yg skali pn aku xpnh nmpk die snyum..huhu..

p/s: hepi besday to makteh, balqis's mommy..dh tue dh kamu tu..hehe..



Tuesday, September 29, 2009

raye pertame~

salam..
ni la gmbr2 mse raye prtame..
fmily aku pilih utk pkai wrne biru tahun ni..
kire kami ni.."Blues Gang" r..hehe..
bnyk lg sbnrnye tp ni je yg dpt aku upload..
selamat hari raye semua!



ayong,jixs,kaklong ira..3 dara pingitan..

ciri2 ibu yg baik..btul x balqis amani??


pklang ngn muke bangge pas pecahkn gelas mahal mak aku..

balqis~anak pkteh

acit,den mntk maap yo..den slalu curik duit ekau dlu..


"inilah ank2 yg akn menjadi peneraju negara kte akn dtg.."
gaya cikgu abu berhujah di pagi raye..

kami sayang kak yong~hehehe


ayong n jixs..


pakngah n fmily..


paklang n fmily..


pakteh n fmily..


sy syg kluarge sy..


ayong,mak,angah..kami sedondon..hehehe..





Friday, September 18, 2009

dugaan menjelang raye~

salam..

hmm..dlm kte brseronok2 nk smbut raye,ade jugak insan yg brduka..
dlm kete,on the way nk balik ke seremban,ktrg dgr radio hot.fm,ade eksiden kt highway susur keluar gurun yg mnybabkn sume laluan yg mnghala ke selatan ditutup wt sementare wktu..
aku wt bese jela coz dh slalu sgt dgr psl eksiden menjelang raye..

tp bile tgk buletin utama,berita psl eksiden td..trus aku mgucap pnjg..
dlm eksiden kt gurun tu,4 sekeluarge rentung..astaghfirullahalazim..
klu xsilap aku..mak,ayah, & 2 ank mereka (hasnah,yusof,hazwani & hafizul)..
eksiden tu melibatkn sebuah treler n 3 kete..brlaku dlm kul 6.30am..
difahamkn treler tu trbabas lalu trbalik & merentangi jalan..kete myvi yg dinaiki 4 sekluarge tu merempuh treler tu & trus trbakar..
bomba brtungkus lumus memadamkn api kebakaran..ade 2 org yg lain cedera parah..pemandu treler hnye cedera ringan..

bile aku tgk berita tu kt tv3,air mataku hampir menitis..sedih dgn kejadian yg menimpa kluarge trsebut..
saat pling sedih bile ank sulung mangsa xdpt kawal emosi bile diminta utk wt pengecaman mayat2 mangsa..



nilah keadaan tmpt kejadian..


tu yg brlaku di gurun..pastu ade lg 1 eksiden ngeri kt sabak bernam..arini jugak..
3 org mninggal dunia..sorg lelaki brsame teman wanitanye..yg lg sorg wanita aku xpasti sape..
slh sorg mangsa putus kepala..ya allah ya tuhanku!
difahamkn,mugkin disebabkn pemandu trsebut mngantuk..hmm..

bile dihadapkn ngn berita2 cmni..aku jd tkut..mmg,ajal maut di tgn tuhan tp kte sbg pengguna jln raye sepatutnye lebih brhati2..

kdg2..org len yg mnyebabkn eksiden brlaku & org len plak yg jd mangsa..
dh bnyk kali aku bace..eksiden ngeri yg brlaku..bile sorg tu yg wt psl,die hnye cedera ringan tp org len yg nk elakkn diri dr nk merempuh kenderaan yg wt psl td tu,org tu yg ak jd mangsa..
ntahla..

kpd kwn2 sume especially kpd yg bwk kete or motor (trmsuklah diri aku sndri), brhati2 lah ye ketika memandu..ingatlah org yg trsayang..

lg sehari je nk raye..mereka pula ditimpa musibah ni..muge arwah dicucuri rahmat & ditempatkn brsama org2 yg soleh..amin..

marilah kte sedekahkn al-fatihah kpd mangsa2 kemalangan ngeri trsbut..al-fatihah~


dh smpai kt kampung!

salam..

alhmdulillah..aku slmt smpai di kampung..:-)
pg2 lg, aku,charm,nora ngn nasrul dh brgerak dr utp..dlm kul 7.20am..

1st time blk kampung naik kete ngn kwn2..hehehe..
yela,slame ni naik bas je..
we enjoyed the journey..smbil nyanyi2 lagu raye..

wlaupn aku n charm kejap jage,kejap tdo dlm kete..hehehe..cian nora..our driver..
dlm mse 3 jam je,dlm kul 10.30am,ktrg dh smpai kt seremban..wow!bpk laju nora bwk..!hebat la nora..

dh smpai seremban,kne naik bas pulak..nk g umah aku..
haisy..dh la jammed,enjin bas lak semput..hidup segan mati xmau..huhu..
tension tol aku..aku dh la ngntok gler..
tp papepn,smpai gak kt pekan..mak dh siap tgu kt tepi jln..rndu kt mak!hehehe..
smpai je kt umah,pe lg?tdo la..hujan lebat pulak..best gler r dpt rest..
:-)

Tuesday, September 15, 2009

jangan tinggal daku,,

salam..
aku sedih..bingung..xtau nk wtpe..
huhu..:-(
sjk ko brpisah ngn aku mlm td..aku rsekn duniaku gelap..
xbrmaya..
nape ko nk brpisah ngn aku?
aku syg sgt2 kt ko tp nape ko wt aku begini??
aku sedar yg slame ni aku xjage ko ngn baik..
tp tlg la,jgn wt aku cmni..
aku hilang arah bile ko xde kt sisi aku..
bgn pagi td...aku dh mmbayangkn hidup ku hmpir x sempurna sprti sblmnye..
dh lbih 2 tahun kte brsame..ssh sng..
aku tau sume ni silap aku..mmg kdg2 aku abaikn ko tp ko msih tetap x mninggalkn aku keseorangan..
sume ahli kluarge aku dh knal sgt ngn ko..smpai mak aku pn slalu tnye aku psl ko..
xkn kte nk brpisah pulak??
wlaupn rupe ko xla secantik mane..tp aku tetap mnghargai jase & pengorbanan ko..
mgkin ko xnmpk betape sygnye aku pd ko..
plis..jgn wt aku trseksa lg..kwn2 aku pn rmai yg pasan aku lain mcm arini..
satu je aku mntk..kembalilah pd aku..
aku jnji akn jage ko sebaik mungkin..aku akn setia pd ko smpai bile2..tiade galang gantinye..
kembalilah..
..CERMIN MATAKU..

Monday, September 14, 2009

lawak tp bermakna~

salam..

arini xbnyk klas tp ptg td ade quiz DE..

fuh,nsib bek igt sket2 pe yg pn azizan ajr last week..klu x..

blk dr klas DE,aku kebosanan thp cipan..

mood nk blk dh menggunung..tmbhn plak adek balqis dh smpai kt umah aku..

waaa..rndu kt balqis sgt2!dpt gak dgr suare die nangis dlm fon td..hehe..

aku dh bosan,bosan,bosan..

so,aku pn mule r mmbuke dc++ mncri pe yg ptut..

n then trjmpe la 1 video ni..nmpk cm seram tp klaka tol..

biase r aku..gelak sorg2..

wlaupn lwk tp pnuh ngn msg..:-)

video

p/s : tula,len kali pkai seatbelt..tgk,mak hantu pn tau suh anak die patuhi undang2!

Sunday, September 13, 2009

kenangan lalu,,

salam..
tatkala aku ngah tension ngn keje yg brlambak2..
ttbe aku tringat kt kwn2, sedare mareku yg rmai..hmm..xsbr nk smbt raye ngn diorg..
so,aku pn ngn senang ati mengupload gmbr mereka2 dlm blog aku ni..
padahal keje lain menanti ni..hehe.
xpe2,mcm slalu,aku dtg umah korg raye ni!!
guys,i miss u so much!

ummu,capi,raje,aku,tasha,alin (kamilah wanita harapan negara..)


raye tahun lepas..tahun ni cmne pulak ye?




kami sangat gumbira!

p/s : tahun ni raye yg trakhir ngn jixs sblm jixs berangkat ke india..huhu..sedih2..









ape-ape aje,,

salam..

td..sblm g bazar ngn nora..smpt lg tepon mak..
aku pn mule la brtnye tntg ahli keluarga bru kami..
die dh dtg ptg td..mak aku gmbire sgt2..
aku pn tnye la.."ok x mak?"
"of course r ok",mak aku mmbalas..
msti korg trtnye2 sape ahli kluarge kami yg bru ni..
dh tntu bkn bapak bru ok!

hahaha..
mak nye msin basuh yg bru daa..
dh lame sgt die dok membanting tulang mmbsuh bju gune tgn (trmsuk bju ank2 nye..hehehe..)
aku pn mengesyorkn beli je yg bru..coz yg lame dh xleh nk direpair..
n then aku cite r psl prbualan aku ngn angah mlm td kt mak..mak aku gelak je bile aku cite..
haa..ckp psl angah..ni yg aku geram ni..ni la sket sbnyk pe yg ktrg bualkn smlm..

aku : askum..ko ngah wtpe?

angah : tgh wt asignment r..(dgn suare yg gns beliau mnjwb)

aku : wei angah!asal ko xnk tepon aku ha?asyik aku je yg kne tepon ko..
ko mmg r kn..

angah : wei ,sory r..aku xreti r nk dail no. ko..

aku : ??????

xleh blah jwpn adek aku ni. klu la ko ade kt dpn mate aku, mmg aku blasah ko cukup2..
hahaha..tu pn klu ko xblasah aku blk..

pas borak ngn mak,nora pn smpai dgn Henry..die suh aku bwk Henry die..die xde mood nk bwk..
Henry adlh pkwe bru nora a.k.a Viva bru..hehe..

aku pn ngn bangge & konfidennye bwk la Henry..smpai kt gate,ade pak guard ni tahan 1 kete..aku lak kt blkg kete tu..
cuak seh tgk muke pak guard tu..pastu aku pn jln la blk..ntah knape enjin si Henry leh mati..
hah,pulak dh!ni gara2 tgk pak guard yg psycho tu..hish,malu lak ai!cpt2,stat blk!

ngn muke selamba badak (badak pun xselamba aku) ktrg meneruskn prjlnn..huhu..
ktrg brbuka dlm kete je padahal bazar seri iskandar bknnye jauh sgt pn dr utp..tula,shopping sakan lg..

kesimpulan : jgn konfiden sgt n wtpe nk tkut ngn pak guard klu xwt slh..hehehe..

Saturday, September 12, 2009

aku bersyukur,,,


salam..

hmm..dh lame gak aku x menulis utk blog ni kn?cm mls je..tp bile tgk blog org len,jeles la plak..hehehe..

nway..arini dh hari ke-23 ramadhan..alhmdulillah..stkt ni aku pose pnuh tau..kuikui..
leh r mntk duit raye lbih dr pakteh..wawawa..
kejap je kn..dh nk raye..xsbr dh nk blk kmpg..
nk jmpe mak,angah..(wlaupn kte slalu gduh..),nk jmpe spupuku yg rmai..mis them!

bru2 ni,aku join program kebajikan..tp melibatkn 2 komiti brbeza..
tunas cemerlang a.k.a TC n welfare charity program..
jumaat mlm aku g umah ank yatim bait al-amin under TC..
brbuka n brmlm d sane..

mule2 aku agk 'x biase' melayan kerenah adek2 di situ coz klu kt umah pn,aku gduh je angah..
xbiase sgt nk menunjukkn ksih syg..
but i tried my all best to make them happy..

mlm tu aku xrase papepn coz pnt kn..
tp mse sbtu pg..aku dh mule rasekn sesuatu..
mse tu aku,katy n fatihah g check adek2 yg ngah brsiap nk g shopping raye..
sblm ni ktrg juz lepak kt umah bru diorg..
n bile ktrg naik ke umah lame diorg..aku mngucap pnjg..
keadaan tmpt tggl diorg yg agk daif n x sebersih yg disangke..
mnybabkn aku rse sedih..aku xdpt bygkn klu aku yg duk kt tmpt diorg..
aku mule memahami erti kesyukuran..
alhmdulillah..dgn ape yg aku miliki skrg,aku dh leh dikatekn ank yg brtuah..
muge adek2 kt bait al-amin tabah mnghadapi hari2 yg akn dtg..
insyaallah..

eh,aku bnyk keje lg nk wt..test,quiz,assignment yg brtimbun2..
senang je ati tulis blog..
hahaha..
ok la..cau dlu..
bye..